1 iso kesäkurpitsa (n. 600g ->)
1 iso sipuli
1 pienehkö bataatti
200g mietoa kevytsulatejuustoa (esim kevätsipuli)
2 valkosipulinkynttä
pippuria
kasvisliemikuutio
vettä
1. Kuori ja pilko bataatti, sipuli ja valkosipuli pieniksi paloiksi ja laita kiehumaan pieneen määrään kasvislientä. Lisää jonkin verran mustapippuria.
2. Pilko kesäkurpitsa ja heitä mukaan keitokseen ja lisää vettä sen verran että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. (Jos haluat sakeamman keiton, laita vähemmän vettä)
3. Kun kasvikset ovat pehmeneet, soseuta keitto sauvasekoittimella, lisää sulatejuusto ja soseuta vielä sen verran että juusto sekoittuu tasaisesti keittoon.
4. Anna jäähtyä vähäsen ja syö alkukeittona tai vaikka leivän kanssa kevyenä ateriana.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti