torstai 7. elokuuta 2008

Ihana punajuurisosekeitto

1 kg raakoja punajuuria
2 perunaa
puolikas purjo (vaaleampi osa)
3 isoa valkosipulinkynttä
aurajuustokolmio
kasvisliemifondia (tai -kuutio)
suolaa
valkopippuria
rakunaa

1. Kuori ja paloittele punajuuret ja perunat, pilko purjo ja valkosipuli.
2. Laita kasvikset kiehumaan kattilaan, jossa vettä on sen verran että kasvikset peittyvät, lisää liemifondi tai -kuutio, ripaus suolaa ja rouhittua valkopippuria.
3. Anna kiehua kunnes punajuuripalat ovat pehmenneet, vettä voi lisäillä pitkin matkaa tarpeen mukaan.
4. Ota keitos liedeltä ja soseuta se sauvasekoittimella tasaiseksi mössöksi.
5. Murenna aurajuusto, sekoita se sosekeittoon, lisää myös runsaasti rakunaa, ja sekoita vielä vähän aikaa sauvasekoittimella.
6. Jäähdyttele vähän aikaa ja nautiskele hyvän leivän kera.

Ei kommentteja: