kasvisliemikuutio
pari desiä soijapaloja (niitä kuivattuja)
öljyä paistamiseen
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
2-3 porkkanaa
punainen paprika
4-5 tuoretta herkkusientä
tölkki tomaattimurskaa
paprikajauhetta
pippuria
makeaa soijakastiketta (ketjap manis)
loraus balsamicoetikkaa (tai isompi loraus punaviiniä)
pari laakerinlehteä
runsaasti yrttejä (oreganoa, basilikaa, timjamia, meiramia, provencale-sekoitusta...)
ripaus sokeria
1. Keitä soijapaloja kasvisliemessä n. 10min ja laita ne sitten valumaan siivilään (ota liemi talteen).
2. Pilko kaikki vihannekset valmiiksi ja paistele herkkusienipaloja kuivalla pannulla niin että niistä lähtee vähän nesteitä pois.
3. Lisää sienien päälle öljyä, heitä sekaan sipuli ja valkosipuli ja kuullottele hetkinen ja heitä valutetut soijapalat sinne sekaan.
4. Lisää paprikajauhetta ja pippuria ja paistele jonkin aikaa. Lisää sitten porkkanat ja paprika sekä tarvittaessa hieman kasvislientä. Paistele niitä kunnes kasvikset hieman pehmenevät ja lisää sitten tomaattimurska ja kaikki loput mausteet. Lisää myös kasvislientä sen verran, että kastike on sopivan löysää.
5. Hauduttele sörsseliä kannen alla ihan miedolla lämmöllä niin kauan kuin vaan maltat odottaa: mitä kauemmin hauduttelet, sen parempaa siitä tulee. Saa sekoittaa välillä ja lisätä nestettä jos siltä tuntuu.
6. Keitä vaikka perunoita odotellessasi (tai riisiä jos et tykkää pottuloista.)
On muuten ihan sairaan hyvää!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti