keskiviikko 19. maaliskuuta 2008

Kermainen lohikastike

öljyä
punasipuli
valkosipulinkynsi
hunajamarinoituja lohisuikaleita
1-2 porkkanaa
parsakaali
kirsikkatomaatteja
1 tomaattipyrepurkki
ruokakermaa
marinoituja valkosipulinkynsiä (itse käytin hieman chilisiä välimerenyrttimarinoituja)
mustapippuria
paprikajauhetta
timjamia

Tarjoillaan pastan tai perunoiden kanssa.
Jos et voi sietää parsakaalia, sen voi korvata vaikka kesäkurpitsalla.

1. Laita perunat kiehumaan suolattuun veteen. (Jos käytät pastaa, sen ehtii keittää myöhemminkin...)
2. Pilko parsakaali kukinnoiksi ja laita kattilaan höyrystymään, älä kuitenkaan anna niiden kypsyä täysin pehmeiksi. Pilko myös porkkanat pieniksi ja laita sivuun odottelemaan.
3. Pilko punasipuli ja valkosipulinkynsi, kuullota silppua öljyssä, ja lisää pippuria ja paprikajauhetta sekä porkkanapalat. Anna kasvisten paistua hetken aikaa.
4. Lisää pannulle lohisuikaleet ja kypsennä niitä hetkinen, lisää sitten puolitetut kirsikkatomaatit sekä höyrytetty parsakaali ja sekoittele.
5. Sotke sekaan tomaattipyrettä, marinoituja valkosipulinkynsiä ja ruokakerma.
6. Hauduttele hetki, mausta timjamilla ja lisää vielä pippuria tai muita mausteita jos siltä tuntuu.

Sitten vaan herkuttelemaan!

Ei kommentteja: