1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
3 isoa porkkanaa
n. 200g punaisia linssejä (siis aika reilusti)
2 tomaattimurskapurkkia
kasvisliemikuutio
pippuria
paprikajauhetta
vahvaa currya (itse laitoin Sambar masalaa Intiakaupasta)
juustokuminaa (jeeraa)
kurkumaa
inkivääriä
kanelia
soijakastiketta
sokeria
riisiä tai perunaa
1. Huuhdo linssit siivilässä ja laita ne kiehumaan kasvisliemeen, keittele n. 20min tai kunnes linssit ovat pehmenneet.
2. Pilko sipulit ja porkkanat ja laita sipulisilppu öljyyn paistumaan ja kuullota hetki.
3. Lisää sekaan kaikki mausteet paitsi soija ja sokeri, lisää tarvittaessa öljyä, ja anna mausteidenkin paistua hetki. Lisää sitten porkkanat mukaan paistumaan.
4. Lisää tomaattimurskapurkit sekä pehmeäksi keitetyt linssit, soijakastiketta ja ripaus sokeria.
5. Anna hautua kunnes porkkanat ovat sopivan pehmeitä. Maistele ja maustele vielä tarpeen mukaan.
Tarjoile keitetyn riisin tai perunoiden kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti