perjantai 28. maaliskuuta 2008

Wannabe-bouillabaisse (tomaattinen kalakeitto, jolla ruokkii koko suvun)

pienehkö purjo
pala juuriselleriä
pari porkkanaa
punasipuli
4-5 perunaa
pakasteseitikuutioita
pussi pakastekatkarapuja
1-2 tölkkiä tomaattimurskaa
laakerinlehtiä
timjamia
2 kalaliemikuutiota
pippuria

Tarjoiluun tuoretta leipää tai sämpylöitä ja juustoa. (Esipaistetut on aika jees jos et jaksa leipoa...)

1. Laita isoon kattilaan kiehumaan melko runsaasti vettä, tomaattimurska, kalaliemikuutio sekä mausteet.
2. Pilko porkkanat ja selleri pieniksi tikkumaisiksi paloiksi, peruna kuutioiksi ja sipuli ja purjo pieniksi paloiksi ja heitä ne liemeen kiehumaan.
3. Odottele kunnes kasvikset ovat hieman pehmenneet ja heitä kalapalat sekaan kiehuskelemaan.
4. Maistele kalapaloja, sitten kun ne eivät enää maistu pahalta pakastekalalta, vaan ovat saaneet liemestä makuja, on aika ottaa kattila kuumalta levyltä ja lisätä katkaravut soppaan. Katkikset ehdottomasti viimeisinä, muuten ne sitkistyvät.

Sitten syömään, maistuu parhaalta tuoreen leivän tai sämpylöiden kera.

Ei kommentteja: