tiistai 8. huhtikuuta 2008
Thaikookoscurry
öljyä
sipuli tai punasipuli
pari valkosipulinkynttä
pala tuoretta inkivääriä
n. 200g tofua
(makeaa) soijakastiketta
pari porkkanaa
kesäkurpitsaa
parsakaali
cashew-pähkinöitä
pari teelusikallista currytahnaa (vihreää, punaista, keltaista, mistä nyt sattuu tykkäämään. Itse laitoin miedon pähkinäistä massaman currya.)
1 tölkki kookosmaitoa
Riisiä (ja kurkumaa) tai nuudeleita. Tähän sopii basmatiriisi tai jasmiiniriisi, mutta itse suosin yleensä hieman terveellisempää riisi-ohrasekoitusta.
1. Pilko tofu pieniksi kuutioiksi ja paistele pannulla. Kun kuutiot ovat saaneet hieman väriä, lisää soijakastiketta, anna ruskistua ja ota tofut sivuun odottelemaan.
2. Pilko sipulit, valkosipulit ja inkivääri pieniksi. Pilko myös muut vihannekset valmiiksi.
3. Laita vaikka tässä välissä riisit kiehumaan. Kurkumalla saat riisiin kivaa väriä, kun lisäät sitä keitinveteen. Myös kasvisliemitiiviste tuo lisämakua jos niin haluat. (Nuudelit ehtii keittää sitten myöhemminkin, jos riisi ei maistu...)
4. Kuullota sipulit ja inkivääri öljyssä, lisää mukaan myös currytahna ja anna hieman paistua.
5. Heitä pannulle sekaan muut vihannekset ja paistele sekoitellen kunnes rehut pehmenevät sopivasti. (Kansi päälle niin kypsyy nopeammin.)
6. Kun vihannekset ovat sopivan kypsiä, lisää paisteut tofukuutiot, pähkinät ja kookosmaito ja hauduttele hetki. Jos maku on liian mieto, lisää currytahnaa. Myös soijaa voi lisätä jos haluaa lisää suolaisuutta.
Tätä voi varioida lukemattomilla tavoilla vaihtelemalla vihanneksia: esim paprika, siitakesienet, munakoiso ja ananas tuovat omaa säväystä näihin pöperöihin. Myös erilaisia currytahnoja kannattaa kokeilla. Suolapähkinätkin sopivat kookoscurryyn jos cashew-pähkinöitä ei satu löytymään.
ps. kuvassa käytetty kesäkurpitsan sijaan paprikasuikaleita.
Namnam.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti