perjantai 18. huhtikuuta 2008

Astetta parempi tofusalaatti

Marinadi tofulle:

oliiviöljyä
makeaa soijakastiketta (Ketjap manis)
pari valkosipulinkynttä murskattuna
paprikajauhetta
mustapippuria

n. 250g tofua

Sekoita marinadi, sekoita siihen kuutioitu tofu ja anna marinoitua vähintään tunnin.


Muut ainekset:

Lollorosso-salaattia
Herneenversoja
kirsikkatomaatteja
kurkkua

pari porkkanaa

auringonkukansiemeniä


1. Paahda auringonkukansiemenet kuumalla pannulla ilman öljyä, siirrä ne sitten sivuun odottelemaan.

2. Pilko porkkanat hyvin ohuiksi suikaleiksi, ja paista niitä sekä marinoituja tofukuutioita oliiviöljyssä kunnes porkkanat ovat pehmenneet ja tofut hieman ruskistuneet. Lisäile soijakastiketta tarvittaessa.

3. Valmista salaatti sekoittamalla lollorosso, herneenversot, puolitetut kirsikkatomaatit, kurkkupalat sekä paahdetut auringonkukansiemenet. Lisää sekaan tofut ja porkkanat, sekoittele ja se on siinä. Voit laittaa tarjolle myös jotain öljy/balsamicokastiketta jos haluat, mutta öljyssä paistetut tofut tuovat makua ja mehevyyttä ihan tarpeeksi ilmankin.

Tarjoile vaikka tuoreen patongin ja jonkun herkkujuuston kera (esim. joku valkohomejuusto on aivan mainio, esim. camembert tai viherpippurivalkohomejuusto...)

Ei kommentteja: