Kasviskastike:
oliiviöljyä
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
3-4 porkkanaa
kesäkurpitsa
kupillinen soijarouhetta
aurinkokuivattuja tomaatteja
yrttitomaattimurskaa
kasvisfondia
pippuria
paprikajauhetta
soijakastiketta
balsamicoa
ripaus sokeria
yrttejä (basilika, timjami, oregano...)
Vuohenjuustokastike:
6+2 dl maitoa
½dl vehnäjauhoja
3/4 pötkö pippurivuohenjuustoa
juustoraastetta
(suolaa)
(kurkumaa)
-täysjyvälasagnelevyjä
-pinnalle juustoraastetta
1. Lisää soijarouheeseen sen verran vettä että se kostuu ja turpoaa sopivasti, sekoita mukaan myös soijaa, pippuria, paprikajauhetta ja loraus kasvisfondia.
2. Pilko porkkanat ja kesäkurpitsat pieniksi paloiksi.
3. Pilko sipulit ja valkosipulit ja kuullota ne öljyssä, lisää myös mausteita pannulle.
4. Lisää sipulien sekaan porkkana- ja kesäkurpitsakuutiot ja paistele puolipehmeiksi.
5. Heitä turvonnut ja maustunut soijarouhe kasvisten sekaan pannulle ja jatka paistelua ja maustelua tovi.
6. Lisää mukaan tomaattimurska ja lorauta balsamicoa, soijaa ja hieman sokeria vielä sekaan. Anna hautua miedolla lämmöllä.
7. Valmista juustokastikkeen suurus sekoittamalla 2dl maitoa ja ½dl vehnäjauhoja.
6. Kiehauta 6dl maitoa ja lisää suurus samalla sekoittaen. Voit lisätä hieman kurkumaa antamaan kellertävää väriä, ja suolaa jos juustojen suolaisuus ei riitä makuhermoillesi.
8. Anna kiehua viitisen minuuttia ja lisää sitten murennettu vuohenjuusto sekä melko reippaasti tavallista juustoraastetta. Anna kiehuskella hetkisen ja muista sekoitella ettei pala pohjaan.
9. Lado kaikki kerroksittain isoon uunivuokaan, pohjalle kasviskastiketta, sitten lasagnelevyjä ja juustokastiketta, toista kunnes vuoka täyttyy tai ainekset loppuvat. Ripottele pinnalle vielä juustoraastetta ja tunge vuoka 175-asteiseen uuniin n.45 minuutiksi.
10. Malta ruuan antaa hieman jäähtyä ennen syömistä niin maut erottuvat paremmin ;)
Lisäkkeeksi sopii tomaattisipulisalaatti:
4 tuoretta tomaattia
1 pieni punasipuli
balsamicoetikkaa
(öliiviöljyä tai aurinkokuivattuja tomaattikuutioita öljyssä)
rouhittua mustapippuria
kuivattua basilikaa
Pilko tomaatti lohkoiksi ja sipuli pieniksi, sekoita kaikki ainekset ja anna marinoitua n. tunti ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti